Eerste aflevering podcast ‘Canonconversaties’ gelanceerd

Iedereen heeft wel een mening over welke werken in de canon moeten komen en welke niet, en ook de selectiecriteria worden nu en dan in vraag gesteld. Anke Verschueren laat twee markante stemmen aan het woord over de zin en onzin van een literaire canon.

{entry_title}

#1 | Het waarom van de literaire canon

De literaire canon wil ervoor zorgen dat de klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur niet in de vergetelheid raken. Maar blijven bekende boeken niet vanzelf bekend? Is de canon een mistlamp of een voetlicht? Woordkunstenaar en podcastmaker Anke Verschueren gaat in gesprek met Luc Devoldere (classicus, essayist en lid van de canoncommissie) en Christiaan Ronda (schrijver) over het waarom van een literaire canon. ‘De canon is het gesprek over de canon. De discussie over de canon. En zelfs de ruzie over de canon.’

Lees hier meer over de podcast en de sprekers. 

Deze gratis podcast is een project van de KANTL en Vlaams-Nederlands huis deBuren. De volgende afleveringen, over Vrouwen in de canon en Verhalen van kleur in de canon, worden gelanceerd op 3 juni en 17 juni.

Het boek De canon van de Nederlandstalige literatuur. De 50 +1 mooiste literaire werken, een uitgave van de KANTL en Uitgeverij Vrijdag, is nu overal verkrijgbaar. 

  Deel deze pagina